< Επιστροφή

"Δικαίωμα στη Μουσική"

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Το αγαπημένο μας πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά χάρη στην πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».



Οι εντός Αθηνών δράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ μόλις «πήρε το δρόμο του» και το εκτός των τειχών σκέλος του προγράμματος!

Πρώτη μας στάση ήταν για φέτος, η Πρέβεζα με τη συμμετοχή περίπου 150 σπουδαστών μουσικής και σε άριστη συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της πόλης. Το σύνολο μουσικής δωματίου της Κ.Ο.Α. « Ένωδον» παρέδωσε σεμινάρια και όπως είχε προγραμματίσει έδωσε πέρα από την τελική συναυλία, δύο ακόμα ανοιχτές συναυλίες – «μαθήματα» για το κοινό της πόλης.

Αντιστοίχως διαφορετικά μουσικά σύνολα της Κ.Ο.Α., από μουσικά «ζεύγη» έως και ορχήστρες δωματίου, δραστηριοποιούνται ήδη εντός Αθηνών προγραμματίζοντας δωρεάν συναυλίες σε ειδικά σχολεία, ιδρύματα για παιδιά, σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές, νοσοκομεία παίδων, ιδρύματα αγωγής ανηλίκων και θεραπευτικές κοινότητες.

 Ταυτόχρονα μικρές και ευέλικτες ομάδες της Ορχήστρας ετοιμάζουν σταδιακά τα μουσικά τους μπαγκάζια για να επισκεφτούν πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδος με στόχο, εκτός από συναυλίες, να προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων.

Γιατί στην Κ.Ο.Α. δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η μουσική είναι ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.