Ανοιχτές δοκιμές

Είναι συναρπαστικό για όλους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της προετοιμασίας μίας συναυλίας.

Για το λόγο αυτό, προσκαλούμε παιδιά της Δημόσιας Εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν επιλεγμένες δοκιμές της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, εντελώς δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μία μοναδική ευκαιρία στους νεαρούς φίλους μας να κατανοήσουν τον τρόπο εργασίας της Ορχήστρας, να εκτιμήσουν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μεμονωμένων μουσικών που καλούνται να δημιουργήσουν ένα ομοιογενές σύνολο, καθώς παράλληλα έρχονται σε επαφή με ορισμένα σημαντικά έργα της παγκόσμιας μουσικής τέχνης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς των ενδιαφερομένων σχολείων, οι οποίοι ενημερώνονται αναλυτικά για το πρόγραμμα και παραλαμβάνουν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών πλήρες υλικό ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία των μαθητών προ της έλευσής τους στο Μέγαρο Μουσικής.

Λόγω της αδήριτης ανάγκης διατήρησης της ησυχίας ώστε να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η εκάστοτε δοκιμή της Ορχήστρας, ο αριθμός των μαθητών που μπορούν να παρευρίσκονται στην αίθουσα είναι περιορισμένος. Παρακαλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν εγκαίρως με την Ορχήστρα στα τηλέφωνα 2107257601-3 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση afidetzi@koa.gr για την κράτηση θέσεων.