Ηλίας-Ίων Λιβιεράτος

Ο Ηλίας Λιβιεράτος (*1991) είναι πρώτος κορυφαίος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Hochschule für Musik und Theater München (Bachelor), όπου σπούδασε με τον διακεκριμένο βιολονίστα και μαέστρο Christoph Poppen. Είναι επίσης απόφοιτος του Universität Mozarteum Salzburg (Master of Music), όπου σπούδασε με τους Klara Flieder (μεταπτυχιακό στο βιολί), Midori Seiler (μπαρόκ βιολί) και Peter Langgartner (βιόλα) με υποτροφία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Επίσης φοίτησε στη Hochschule für Musik Würzburg με τον  Grigori Zhislin (νικητής του διαγωνισμού Paganini).

Μεγαλωμένος στην Πρέβεζα, διακρίθηκε με α’ βραβείο στους σημαντικότερους εγχώριους διαγωνισμούς και προσκλήθηκε στην Ορχήστρα Νέων της Ε.Ε. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές του φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses κορυφαίων σολίστ όπως των: Λεωνίδα Καβάκου, Midori Goto, Massimo Quarta κλπ.

Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως μόνιμο μέλος (α΄ κορυφαίος στις βιόλες, β΄ κορυφαίος στα πρώτα βιολιά), στην Augsburg Philarmoniker και την Καμεράτα, όπου συμμετείχε σε ηχογράφηση της ορχήστρας για την Deutsche Grammophon και σε συναυλίες της ορχήστρας σε σπουδαίες αίθουσες της Ευρώπης (Σάλτσμπουργκ, Παρίσι, Βιέννη, κ.ά.). Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τον θρύλο της μπαρόκ μουσικής Reinhardt Göbel και τον Γιώργο Πέτρου/Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει εμφανιστεί στην Εναλλακτική Σκηνή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έχει ηχογραφήσει για τη Γερμανική Ραδιοφωνία.