Θεόδωρος Μιλκόβ

Γεννημένος από γονείς μουσικούς έλαβε τα πρώτα μαθήματα στα κρουστά σε ηλικία οκτώ ετών από τη Vesela Neikova και συνέχισε με τον Maxim Mankovsky στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Δώδεκα ετών κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για νέους μουσικούς “Classica Nova” στο Ανόβερο. Τρία χρόνια μετά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό της “Eurovision” στο Βερολίνο και έγινε ο πρώτος Έλληνας φιναλίστ στα εικοσιπέντε χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού. 

Ο Μιλκόβ ξεκίνησε τις σολιστικές του εμφανίσεις σε ηλικία 15 ετών συμπράττοντας με την Ορχήστρα της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του S. Sondeckis ερμηνεύοντας σε α’ πανελλήνια εκτέλεση το κοντσέρτο για μαρίμπα και ορχήστρα του N. Rosauro. Τα επόμενα χρόνια έπαιξε με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Α. Μυράτ και με την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου υπό τον M. Janowski. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ρωσία, σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Έχει επίσης συνεργαστεί με σημαίνοντες μουσικούς όπως οι Gunther Schuller και Θόδωρος Αντωνίου, ο οποίος του αφιέρωσε έργο του. 

Ο Θόδωρος Μιλκόβ σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Detmold (Γερμανία) με τον Peter Prommel και στο Ωδείο του Άμστερνταμ με τους Nick Woud, Gustavo Gimeno, Peter Prommel και Jan Pustjens.

Κατά την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε βοηθός του καθηγητή Peter Prommel στην Ακαδημία του Detmold. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.