Γιάννης Οικονόμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα από μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 11 ετών με καθηγητή των κο Αργυρόπουλο Χρήστο και επτά χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί (τάξη Κλώντ Σιελέ). Υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων ( Jeunesses Musicales) με μαέστρους τους Μάρινερ,Τεμιρκάνοφ,Μαζούρ κ.ά.

΄Εχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Φινλανδία,Τουρκία) με Ορχήστρες όπως η Κ.Ο.Α. , η Ορχήστρα Πατρών,η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ,η συμφωνική του δήμου Αθηναίων, η Finish Radio Orchestra μεταξύ άλλων καθώς και σε ρεσιτάλ ερμηνεύοντας ρεπερτόριο του όμποε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. ΄Eχει συνεργαστεί με πολλούς ΄Ελληνες και ξένους συνθέτες και μαέστρους ως σολίστ  συμμετέχοντας σε σχήματα μουσικής δωματίου σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία).

Το 2003 κατόπιν πρόσκλησης του φημισμένου Αmerican Ballet Theatre εμφανίστηκε ως σολίστ με την Ορχήστρα 'Εναρμόνια' για 4 παραστάσεις στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα έγινε δεκτός από την Μanchattan School of Music της Νέας Υόρκης με καθηγητή τον Κο Ρόμπινσον, 1ο σόλο όμποε της New York Philharmonic Orchestra.

Τέλος, έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις τόσο κλασσικής,έντεχνης όσο και προκλασσικής μουσικής ( Oreste , MDG ).

Το διάστημα 1997 έως το 2003 υπήρξε 1ο σόλο όμποε της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων ενώ από το 2003 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Από το 2010 εκτελεί χρέη κορυφαίου Ά μουσικού στην ΚΟΑ.

To Σεπτέμβρη του 2008 παρακολούθησε masterclass με καθηγητές τους Hansjord Schellenberger kai Moris Boyrgue.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Francois Leleux καθηγητή στην ακαδημία του Μονάχου.

Από το 2008 είναι υπεύθυνος στον τομέα των πνευστών στην Ελληνοτουρκική ορχήστρα νέων υπό τον Vladimir Ashkenazy,Isin Metin,Orhun Orhon,Αναστάσιο Συμεωνίδη και Cem Mansur.