< Επιστροφή

Πιλοτικό Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 26 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, διευρύνοντας το πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό της έργο, παρουσιάζει το Πιλοτικό Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής της Κ.Ο.Α., στις Σπέτσες. Μια δράση που απευθύνεται σε νέους μαέστρους και συνθέτες, στους οποίους προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία και η ευκαιρία να εργαστούν σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Οι καταπληκτικοί, ανακαινισμένοι χώροι της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής των Σπετσών θα αποτελέσουν την ιδανική θερμοκοιτίδα του εγχειρήματος αυτού, όπου και θα μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό θεσμό μέθεξης, ανταλλαγής και γόνιμου διαλόγου νέων μουσικών τόσο με τους καταξιωμένους συναδέλφους τους από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, όσο και με διεθνούς ακτινοβολίας μαέστρους, σολίστες και συνθέτες.
Πρόκειται για ένα καταιγιστικό 10ημέρο εντατικών Masterclasses, ομαδικών αλλά και one-on-one, όταν απαιτείται. Για μία μοναδική εμπειρία ερμηνείας και διεύθυνσης νέων αλλά και εμβληματικών έργων ρεπερτορίου, με και χωρίς την παρουσία κοινού. Ανοίγοντας έναν κόσμο συνέργειας, αλλά και ζωντανής ερμηνείας που επιτρέπει τη δοκιμασία μιας σύνθεσης και ενός αρχιμουσικού σε πραγματικές συνθήκες, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα προσφέρει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, σε συνδυασμό με το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας πλήρους και επαγγελματικής οπτικοακουστικής καταγραφής. Το Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας, και το Masterclass Σύνθεσης φέρουν την υπογραφή του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και του συνθέτη Γιάννη Κυριακίδη.
Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και για το περιεχόμενο και τη διαδικασία των αιτήσεων, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.koa.gr/en/pages/pilot-laboratory-for-contemporary-music-of-the-athens-state-orchestra/
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Αττικής.