Χριστίνα Παντελίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις μουσικές σπουδές της σε μικρή ηλικία στο Ωδείο Αθηνών, στη σχολή πιάνου και στη συνέχεια στη σχολή όμποε, στην τάξη του Claude Chieulet απ’ όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα τον Ιούνιο του 1997.

Παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: P. Dombrecht (Αθήνα, Βρυξέλλες), H. Schellenberger (Σιένα), E. Abbuhl  (Βασιλεία), καθώς και μαθήματα κατά την περίοδο 1997-1999 στο Βερολίνο και το Παρίσι με καθηγητές τους H. Schellenberger και D. Pateau αντίστοιχα.

Από το 1995 είναι κορυφαία μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνεργάστηκε συχνά με ελληνικές ορχήστρες όπως την Κρατική και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής,  την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα των Πατρών και στο εξωτερικό με την Orchestre National de France καθώς και με μικρότερα μουσικά σύνολα στο πλαίσιο συναυλιών και ηχογραφήσεων.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου και είναι μέλος του συνόλου Ergon Ensemble από τον Ιούνιο του 2009.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Τον Αύγουστο του 2000 έλαβε μέρος στο 29° Παγκόσμιο Συνέδριο του I.D.R.S (International Double Reed Society) στο Μπουένος Άιρες.

Κατόπιν παραγγελίας του πανεπιστημίου της Βοστόνης ο Θ. Αντωνίου ανέθεσε στον Αλ. Μούζα να γράψει γι’ αυτήν ένα κοντσέρτο για αγγλικό κόρνο το οποίο έπαιξε το Μάρτη του 2001 στη Βοστόνη με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής ALEA III, του πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνίου. Το κοντσέρτο ηχογραφήθηκε από την ίδια το 2005 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, στη Σόφια, για τη δισκογραφική NAXOS.

Το 2006 συνέπραξε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για όμποε ντ’ αμόρε και ορχήστρα εγχόρδων που έγραψε ο Μπ. Κανάς για εκείνη και το 2007 με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ερμηνεύοντας το Κοντσερτίνο για αγγλικό κόρνο και έγχορδα που γράφτηκε για την ίδια από τον Φ. Τσαλαχούρη, το οποίο και ηχογραφήθηκε την επόμενη χρονιά.

Από τον Οκτώβρη του 2013 είναι μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το οποίο πραγματοποιεί συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.