Χαράλαμπος Ταλιαδούρος

Ο Χαράλαμπος Ταλιαδούρος είναι μουσικός στα Κρουστά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.


Γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας και μεγάλωσε στον Βόλο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, με καθηγητές τον Αλέκο Χρηστίδη, Γιάννη Ζαβρίδη και Χρήστο Λιάτσο. Αποφοίτησε το 1996, αποσπώντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα και Α΄ βραβείο. Το 1998 έγινε δεκτός στην Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητή τον dr. Peter Sadlo, με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης (ακαδ. έτη 1999-2001). Το 2001 απέκτησε το Δίπλωμα Τυμπάνων και Κρουστών και συνέχισε τις σπουδές του  στο μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Ακαδημίας, με καθηγητές τους dr. Peter Sadlo και Raymond Curfs, με υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Σ. Ωνάσης (ακαδ. έτος 2002-2003).


Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ερευνητικό πεδίο τη μουσική για κρουστά σύγχρονων Ελλήνων συνθετών και τις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης των κρουστών οργάνων. 


Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, ενώ έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα κ.ά. Έχει πάρει μέρος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, σε συναυλίες της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ.α. Από το 2010 είναι μέλος του Ergon Ensemble. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ σε Αθήνα, Λάρισα και Βόλο, στα οποία έχει παρουσιάσει έργα για κρουστά σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.


Το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 δίδαξε κλασσικά κρουστά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει, επίσης, κρουστά στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών και το Ωδείο Ars Musicalis.