Τριαντάφυλλος Λούκας

Ο Τριαντάφυλλος Λούκας είναι Κορυφαίος Α΄ στα Β΄ Βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 2015.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τον πατέρα του, Κώστα Λούκα. Τελείωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη βιολιού του Κώστα Καβάκου, με Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές αίθουσες της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του παιδικού τμήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συναυλίες της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, της Μαθητικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών κ.ά. 


Επίσης, έχει τιμηθεί με Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού το 2003 που διοργανώνει η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη», ενώ στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ταλέντα-Βραβεία Φίλωνα» 2005 έλαβε το Β΄ Βραβείο στην Ανώτερη κατηγορία. 


Συμμετείχε από το 2005 σε συναυλίες της Κ.Ο.Α. (προτού να γίνει μόνιμος μουσικός της Ορχήστρας) σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Κίνα). 


Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων και στο Ιαμβικό Ωδείο.