Πορτρέτο της Εμίλ Αμπρέ στο ρόλο της Κάρμεν, Εντουάρ Μανέ

Στέλλα Τριανταφύλλου

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Είναι το έκτο παιδί της οικογένειας του πατρός Νικολάου και της Παρασκευής Τριανταφύλλου με ρίζες που κρατούν από τη Μικρά Ασία. 

Μελέτησε μουσική ξεκινώντας στα πέντε της χρόνια από το πιάνο και αργότερα συνέχισε με ανώτερα θεωρητικά και κλασσικό τραγούδι, όμως τελικά την κέρδισαν τα κρουστά.  Στο πιάνο δάσκαλοί της υπήρξαν η Καίτη Τσαρούχη, η Patricia Arenas, ο Reima Raijas και η Ιφιγένεια Παπαδογιάννη. Στο τραγούδι η Μαρίνα Κρίλοβιτς και στα θεωρητικά ο Δημήτρης Κατσίμπας, ο Παναγιώτης Αδάμ και ο Δημήτρης Λιωνής, από την τάξη του οποίου έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας το 1993. Στα κρουστά υπήρξε μαθήτρια στην τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση, από όπου έλαβε το Δίπλωμα Κρουστών με βαθμό Άριστα παμψηφεί με τιμητική διάκριση. 

Από το 1988 έως το 1996 υπήρξε μέλος του φωνητικού συνόλου «ΑΦΡΟΣ» της Χρύσας Αποστολάτου, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ συμμετείχε στη συνάντηση της VOX EUROPAE, στη Γαλλία το 1998. Συνεργάστηκε επαγγελματικά και όχι μόνο, με πολλά σύνολα κρουστών, όπως το σύνολο «ΑΝΑΚΑΡΑ», «ΗΧΟΔΡΑΣΗ», «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ», «ΣΕΙΣΤΡΟΝ» και το σύνολο κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Από το 1992 έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με το Ελληνικό Συγκρότημα Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα και την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Καμεράτα, την Ορχήστρα Εναρμόνια, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διαφόρων φορέων. 

Από το 1999 ανήκει στη δύναμη της οικογένειας των κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Ζει στην Αθήνα μαζί με τα παιδιά της Νικόλα και Άννα.