Σπύρος Κάκος

Ο Σπύρος Κάκος είναι μουσικός στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2001.


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1981. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κόρνου στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας με δάσκαλο τον Ι.Αργαλιά και στη συνέχεια Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ωδείο Κέρκυρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο «Φ.Νάκας» με καθηγητή το Χρ. Καλούδη και έπειτα στο Διεθνές Ωδείο με καθηγητή τον Κ. Σίσκο, από την τάξη του οποίου πήρε το Δίπλωμά του το 2003 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κόρνου με τους Hermann Baumann, Hector McDonald, Henry Halen και Francis Orval, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Hector McDonald σε Βιέννη και Γκράτς. 


Την περίοδο 2000-2001 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και στη συνέχεια της Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα Πατρών και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. 


Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Ορχήστρα Πατρών, την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και με την Κ.Ο.Α. Είναι μέλος του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών “Αίολος”. 


Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.