Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος είναι μουσικός στα Τρομπόνια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 1999.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών όπου σπούδασε πιάνο και θεωρητικά. Το 1992 μπήκε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο τρομπόνι με καθηγητή τον Αναστάσιο Κλαβανίδη, από όπου πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί και Β΄ Βραβείο Παμψηφεί.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Τρομπονιού με τους Ingemar Roos, Jonas Bylund και τον τρομπετίστα Bo Nilsson. Επίσης το 2003 παρακολούθησε σεμινάριο Ορχηστρικού Ρεπερτορίου από την Κ.Ο.Α. με τον τουμπίστα Roger Bobo και τον τρομπονίστα Ben Van Dijk.


Για μια πενταετία υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στην μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ σε διάφορα μουσικά προγράμματα και με την ιδιωτική τηλεόραση. Επίσης έχει συνεργαστεί για συναυλίες με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.


Για έξι χρόνια ήταν πρώτο τρομπόνι της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών και το 1998 βραβεύτηκε ως αριστούχος μαθητής στις Σχολές Πνευστών Οργάνων του Ωδείου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως πρώτο τρομπόνι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Λαμίας, την Ορχήστρα Πατρών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Λυρική Σκηνή. 


Έχει διατελέσει πρώτο τρομπόνι (1998-2007) στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων καθώς και μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και της Big Band του Δήμου Αθηναίων (1999-2003).


Έχει ηχογραφήσει 17 CD με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες.


Διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Αναγέννηση Αθήνας και στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.