Λαέρτης Κοκολάνης

Ο Λαέρτης Κοκολάνης είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2008. Από το 2019 είναι Κορυφαίος Β' στα Β' Βιολιά της Ορχήστρας ενώ προηγουμένως διετέλεσε μουσικός στα Α΄Βιολιά.

Ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα βιολιού, σε ηλικία 6 ετών, στο μουσικό σχολείο Αργυροκάστρου στην Αλβανία. Ερχόμενος στην Αθήνα, συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Σύγχρονης και Κλασσικής Μουσικής, στην τάξη της Νίνας Πατρικίδου, δίνοντας πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ σε νεαρή ηλικία. Έπειτα, γράφτηκε στο Ωδείο Αθηνών (ανωτέρα τάξη βιολιού), με καθηγητή τον Τάτση Αποστολίδη από τον όποιον διδάχτηκε επί σειρά ετών και μουσική δωματίου. Τα τελευταία χρόνια των σπουδών του, καθηγητής του ήταν ο έξαρχων της Κ.Ο.Α. Ιωάννης Τζουμάνης. Αποφοίτησε το 2006, παίρνοντας Δίπλωμα Βιολιού με άριστα. Εχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με  καθηγητές τους Lydia Mortkovitch, Zakhar Brohn ,Grigori Zhislin και Λεωνίδα Καβάκο. 

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής «Artefacts Ensemble».