Ισίδωρος Σιδέρης

Ο Ισίδωρος Σιδέρης είναι μουσικός στα Βιολοντσέλα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 2001.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο, σε ηλικία δέκα ετών, με δάσκαλο τον Νίκο Κοτζιά. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών κοντά στους καθηγητές Ελευθέριο Παπασταύρου και Βύρωνα Φιδετζή, από το οποίο αποφοίτησε με Δίπλωμα με Άριστα και Πρώτο Βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Detmold/Dortmund, στο τμήμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Kunstlerische Ausbildung) κοντά στον καθηγητή Prof. Gotthard Popp, λαμβάνοντας το 2001 Δίπλωμα βιολοντσέλου.


Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους David Geringas, Steven Isserlis, Wolfgang Boettcher, Maria Kliegel, Marcio Carneiro, Truls Svane καθώς και στην Internationale Ensemble Modern Akademie.


Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κ.Ο.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ (Διεθνή φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Μυκόνου κ.α.) και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία,  Γερμανία, Ελβετία και ΗΠΑ.