Ενκέλα Κοκολάνη

Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στο Μουσικό Σχολείο Αργυροκάστρου, για να συνεχίσει αργότερα με τη βιόλα. Το 1996 αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών Τιράνων, από την τάξη των καθηγητών Gjergj Pekmezi και Arben Llozi.

Το 1995 και το 1996 διετέλεσε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου κατά τις θερινές περιόδους, με έδρα το Aix-en-Provence στη Γαλλία. 

Από το Σεπτέμβριο του 1996 συμμετείχε ως έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ως Tutti μουσικός ενώ από το 2001 αποτελεί μόνιμο μέλος της στις βιόλες. Συνεργάστηκε και με άλλες ορχήστρες στην Ελλάδα, όπως η Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και η Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, όπου διετέλεσε Κορυφαία Α' στις βιόλες για ένα έτος. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τους καθηγητές Bruno Pasquer, Rainer Moog, Grigori Zhislin.

Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και με την Intrarti, ερμηνεύοντας έργα όπως: Hoffmeister - κοντσέρτο για βιόλα και ορχήστρα, Larson - κονστερτίνο για βιόλα και ορχήστρα εγχόρδων (πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα).

Συμμετείχε σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία, όπως το Ensemble Modern, το Kyklos Ensemble, το Κουαρτέτω Εγχόρδων Intermezzo και άλλα. Έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Σύρου, Παξών και Nyiregyhaza Ουγγαρίας. 

Την περίοδο από το 2007 έως το 2010 δίδαξε βιολί και βιόλα στο δημοτικο ωδείο Ζωγράφου και στη Σαντορίνη. Από το 2011 έως το 2013, αποσπώμενη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με καλλιτεχνική άδεια σπουδών, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιου του Graz της Αυστρίας, στην τάξη του καθηγητή Christian Euler, και απέκτησε τον τίτλο σπουδών 'Master of Arts'. Από το 2016 είναι Κορυφαία Β' στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.