Δημήτρης Φρόνιμος

Ο Δημήτρης Φρόνιμος είναι μουσικός στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1996.


Γεννήθηκε στο Βόλο και ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική, σε ηλικία 15 χρόνων, σπουδάζοντας κόρνο στη Φιλαρμονική του  Βόλου,  με πρώτο του  δάσκαλο, τον αρχιμουσικό  της Δημοτικής Μπάντας Βόλου Γ. Καρυδάκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Ε. Σκούρα και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ' όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμα του με Άριστα και χρυσό μετάλλιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κόρνου με τους H. Baumann, F. Orval και D. Ohanian και επί δύο χρόνια σειρά Master μαθημάτων στη Βιέννη, με το σόλο κόρνο της Wiener Symphony Orchestra και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Graz, Hector McDonald.


Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα, το Εθνικό Θέατρο κ.α. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες με σύνολα ορχηστρικά ή μουσικής δωματίου, σε χώρες όπως οι Μ. Βρετανία, Δανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Τουρκία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Κίνα κ.α.


Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ κόρνου στην Αθήνα και στην επαρχία με άριστες κριτικές.


Σημαντική είναι και η συμμετοχή του σε ηχογραφήσεις διαφόρων CD με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και η συμμετοχή σε μουσικές επενδύσεις κινηματογραφικών ταινιών, σήριαλ και θεατρικών παραστάσεων.    


Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Φιλαρμονική του Βόλου.


Δίδαξε κόρνο επί 12ετία στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και συνεχίζει να διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου