Δημήτρης Αγγελίδης

Ο Δημήτρης Αγγελίδης είναι μουσικός στα Α’ Βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 2001.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Από πολύ μικρός έδειξε ιδιαίτερη κλήση στην μουσική. Άρχισε την συστηματική μελέτη του βιολιού το 1984, στο Ωδείο Ορφείον Αθηνών, στην τάξη της Νίνας Πατρικίδου. Το 1989 έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον Πύργο Πλακεντίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρυσταλλίων. Από το 1990 έως το 1995 φοίτησε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Τάτση Αποστολίδη, από όπου και πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση Παμψηφεί. Εν συνεχεία παρακολούθησε σεμινάρια βιολιού στην Βιέννη με το διάσημο καθηγητή Igor Oistrach.


To 1997 απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Βιολιού στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Νέων Σολίστ, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Την ίδια εποχή ερμήνευσε το Κοντσέρτο του Μότσαρτ Αρ. 216 σε σολ μείζονα με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Συμεών Κόγκαν.


Το 1996 ερμήνευσε το Κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Τάτση Αποστολίδη.


Ο Δημήτρης Αγγελίδης έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών καθώς και σε ζωντανές εκπομπές του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ.


Πέραν της σολιστικής του καριέρας έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες. Υπήρξε βοηθός concertino στις συναυλίες της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου (1992), μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994) και concertino της Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών