Γρηγόρης Ασωνίτης

Ο Γρηγόρης Ασωνίτης είναι Κορυφαίος Β’ στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2001.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα, όπου και έλαβε τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα. Το 1986 ήρθε στην Αθήνα και εγγράφηκε στο Ωδείο Αθηνών, καταρχάς στην τάξη του πιάνου και στη συνέχεια του κόρνου, με καθηγητή το Νικόλαο Κορατζίνο.


Το 1990 συνέχισε τα μαθήματα κόρνου (τάξη Ευάγγελου Σκούρα) στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα του το 1998, με Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο. Αμέσως μετά έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας  Trossingen της Γερμανίας, στην τάξη του καθηγητή  Francis Orval.


Στη Γερμανία,  παράλληλα με τις σπουδές του (που διήρκεσανέως το 2001), είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλές Συμφωνικές Ορχήστρες (Στουτγκάρδης, Ρότβαϊλ, Φράϊμπουργκ κ.α).


Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε χώρες του εξωτερικού (Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά) και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε διοργανώσεις σεμιναρίων κόρνου στην Αθήνα και την Κέρκυρα με καταξιωμένους καθηγητές όπως οι  Herman Bauman, Hector Mac Donald, Henric Halien κ.α.


Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α. και την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και έχει ηχογραφήσει διάφορα έργα για το Γ’ πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.


Διδάσκει  κόρνο στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής.