Γιάννης Καραμπέτσος

Ο Γιάννης Καραμπέτσος είναι Κορυφαίος Α΄ στις Τρομπέτες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.


Γεννήθηκε στην Άρτα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος με δάσκαλο τον Αναστάσιο Κοψιδά και μετά στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Νίκο Ξανθούλη, στο  Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Γεράσιμο Ιωαννίδη και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή το Σωκράτη Άνθη απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά του. Συνέχισε τις σπουδές του στην φημισμένη σχολή  Trompeten Akademie Bremen στη Γερμανία, με καθηγητές τους Bo Nilsson, James Thompson και Thomas Stevens.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα τρομπέτας στην Ελλάδα με τους καθηγητές Paul Archibauld, James Watson, Bo Nilsson, Vince DiMartino, Fred Mills και Allen Vizzuti, στο Freiburg της Γερμανίας με τον  Anthony Plog, στη Σουηδία με τους Adolph Herseth, Bo Nilsson και Reinhold Friedrich και στο Παρίσι με τον Pierre Thibaud.


Τη διετία 2003 – 2005 είχε τη θέση του κορυφαίου στην  Ορχήστρα των Εθνών με έδρα τη Γερμανία με την οποία έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα της Γερμανίας, της Ουαλίας, της Ιρλανδίας και της Αγγλίας και έχει περιοδεύσει στη Νότιο Αφρική και στην Κίνα.


Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ, την ορχήστρα Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Ορχήστρα των Πατρών, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα χαλκίνων πνευστών «Athens Brass Ensemble», το κουιντέτο χαλκίνων «Ορφέας», το Συγκρότημα Χαλκίνων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON” και το συγκρότημα μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος».


Έχει συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου με καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς όπως οι Allen Vizzuti, Vince DiMartino, David Ohanian, Roger Bobo, Enrique Crespo  και Scott Hartman.


Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α., την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Δημοτική Φιλαρμονική του Πειραιά, την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου. Επίσης έχει κάνει αρκετές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων του διεθνούς ρεπερτορίου της τρομπέτας και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ηχογραφήσεις. 


Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του συνόλου χαλκίνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Metallon».


Διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών.