Μουσικοί Περίπατοι: Keras Horn Ensemble

Το "Keras Horn Ensemble" είναι ένα ανοιχτό σύνολο κόρνων. Με τον όρο "ανοιχτό" εννοούµε ότι δεν υπάρχει συγκεκριµένος αριθµός µελών, συγκεκριµένη ηλικία, ούτε καν συγκεκριµένο επίπεδο σπουδών για να συµµετέχει κανείς σε αυτό το σύνολο. Μπορούν να συµµετέχουν όλοι όσοι αγαπούν τη µουσική και το κόρνο.

Η γέννησή του "Keras" ήρθε µετά από αρκετά χρόνια καλοκαιρινών συναυλιών µεγάλων συνόλων κόρνου αποτελούµενα από µαθητές και φίλους του Κώστα Σίσκου. Αύγουστος στην Κέρκυρα και συναυλία "Horn Call" ήταν συνυφασµένα. 'Ολοι όσοι το είχαν ζήσει µια φορά, έπρεπε να τα ξαναζήσουν. Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν...

Φέτος το "Keras" έχει τη µοναδική ευκαιρία να παίξει πρωτότυπη µουσική γραµµένη από έλληνες συνθέτες ειδικά για αυτό, αλλά και µεταγραφές γνωστών ελληνικών έργων, υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Α. Η ανταπόκριση όλων των συνθετών στους οποίους απευθυνθήκαµε ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική και όλοι µας ανυποµονούµε να ανακαλύψουµε τι έγραψαν για εµάς οι Γ. Κουµεντάκης, Χ. Παπαγεωργίου, Β. Κοκκόρης, G.S.52, Σάββας Τσιλιγγιρίδης, Μαρία ∆ελή, 'Οσβαλντ Αµιράλης, αλλά και να ξαναπαιξουµε τα αγαπηµένα µας έργα των Ν. Σκαλκώτας και Β. Τενιδη σε ενορχήστρωσεις της Μαρίας Φωτιά και να τα επικοινωνήσουµε στο ελληνικό κοινό.

Δευ., 11 Μαρ. 2024 20:30

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πρωτότυπα έργα και μεταγραφές για σύνολο κόρνων από τους Σάββα Τσιλιγκιρίδη, Μ. Δελλή, Νίκο Σκαλκώτα, Βασίλη Τενίδη κ.ά

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Keras Horn Ensemble

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10€, εκπτωτικό εισιτήριο 5€