Φεντερίκο Φελλίνι- Νίνο Ρότα

Ταυτόχρονη προβολή σε βιντεο-οθόνη σκηνών από ταινίες του Φελλίνι.

Έχοντας επιλέξει τρία πρωταγωνιστικά «δίδυμα» για τις τρεις συναυλίες που δίνει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κ.Ο.Α. αφιερώνει τη βραδιά της 5ης Ιουλίου σε δύο μυθικά πρόσωπα του σινεμά και της κινηματογραφικής μουσικής: τον Φεντερίκο Φελλίνι και το Νίνο Ρότα.
Η καλλιτεχνική τους σχέση θα ήταν ίσως καλύτερο να περιγραφεί ως «συγγένεια» που διατηρείται στα τρία τέταρτα της εργογραφίας του Φελλίνι και μεταφράζεται αριθμητικά σε συνεργασίες για 18 κινηματογραφικά και μουσικά αριστουργήματα, όπως καταχωρίστηκε η δουλειά και του ενός και του άλλου στις ταινίες «La Strada», «Οι νύχτες της Καμπίρια», «La dolce vita», «Οκτώμισι», «Σατυρικόν», «Amarcord» κ.ά Αυτό εννοούσε κι ο Μάνος Χατζιδάκις όταν επεσήμαινε ότι η Μουσική του Ρότα και το Σινεμά του Φελίνι «φτιάξαν μία από τις πιο θαρραλέες και μαγικές στιγμές του κόσμου αυτού που ζούμε».
Ένα ταξίδι σ’ αυτόν, τον δικό τους κόσμο θέλει να κάνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που, υπό τη μουσική διεύθυνση του κορυφαίου Ευρωπαίου μαέστρου κινηματογραφικής μουσικής, Φρανκ Στρόμπελ, θα ερμηνεύσει τις πιο αγαπημένες μελωδίες του Ρότα, όσο σε βιντεο-οθόνη θα προβάλλονται τα αντίστοιχα αποσπάσματα από τις ταινίες του Φελλίνι.

Σε συνεργασία με το European Film Philarmonic Institute 

Τρι., 5 Ιουλ. 2016 21:00

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ζώνη VIP: 30€
Ζώνη Α: 30€
Ζώνη Β: 20€

Έναρξη πρoπώλησης
30 Μαΐου 2016