Εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης της Τέχνης της Φούγκας, 1751

Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία - Τα τρία μεγάλα "ΜΠ"

Οι συναυλίες μουσικής δωματίου με σύνολα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα φιλοξενηθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε σημαίνοντα μουσεία της πόλης μας. Εύλογα, πρώτος σταθμός αυτής της μουσικής και μουσειακής περιήγησης είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το δραστήριο και έμπειρο Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη, θα ερμηνεύσει έργα της λεγόμενης «Αγίας Τριάδας» της Μουσικής, ήτοι των Μπαχ, Μπετόβεν και Μπραμς.

Τετ., 31 Οκτ. 2018 18:00

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ
(1685-1750)
Contrapuncti I-IV από την «Τέχνη της Φούγκας», BWV 1080
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ
(1770–1827)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 11 σε φα ελάσσονα, έργο 95 «Serioso»
ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ
(1833–1897)
Κουιντέτο για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ελάσσονα, έργο 115
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών
Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί
Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο

Συμπράττει ο Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο

Την ημέρα αυτή, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα από τις 5:30 μ.μ. να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου θα βρίσκονται Αρχαιολόγοι-Φροντιστές στην διάθεση του κοινού και στη συνέχεια στις 6:00 μ.μ. να παρακολουθήσουν την συναυλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Για τη συναυλία στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα διατίθενται εισιτήρια ελεύθερης εισόδου στα εκδοτήρια του Μουσείου από τις 5:15 μ.μ. Με τα εισιτήρια ελεύθερης εισόδου, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν την Αίθουσα του Παρθενώνα από τις 5:30 μ.μ. έως το κλείσιμο του Μουσείου στις 8 μ.μ.