< Επιστροφή
Λεωνίδας Καβάκος, Maria Clara Martin, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Λουκάς Καρυτινός, Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Μιχάλης Ραμός

Συνέντευξη Τύπου, 18 Απριλίου 2022

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022

Η νέα σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο στις 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, ανακοινώθηκε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, στο φουαγιέ της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, παρουσία του Υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, της Αντιπροσώπου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin και του Λεωνίδα Καβάκου. Τα έσοδα της Συναυλίας, η οποία ανοίγει μια νέα σελίδα στο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορχήστρας, θα διατεθούν για τα Παιδιά Πρόσφυγες από την Ουκρανία, πολλά από τα οποία είναι ασυνόδευτα.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκάς Καρυτινός. Συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΔΣ καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος και ο Πρόεδρος του ΣΜΥΚΟΑ Μιχάλης Ραμός, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά από τους χαιρετισμούς του κ. Γιατρομανωλάκη και της κ. Martin. Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Καβάκου.

Το πρόγραμμα της Συναυλίας, η οποία αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Λεωνίδα Καβάκου με το σύνολο των μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εν ολομελεία, θα είναι εορταστικού, συμμετοχικού χαρακτήρα. Κυρίαρχη, η εμβληματική Τέταρτη συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς.

Η προσθήκη της νέας συναυλίας στο Πρόγραμμα του Μεγάρου κατέστη δυνατή χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του ΟΜΜΑ Νίκου Πιμπλή τον οποίο η ΚΟΑ ευχαριστεί από καρδιάς.