< Επιστροφή
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το 2018 από τον Νίκο Κρικέλη

Διευκρινιστική επιστολή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανου Τσιαλή

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι:

Στη συνέντευξη τύπου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών της 23.7.20 η φράση μου "Ενώ παράλληλα, η κυκλοφορία του πρώτου cd μας από την έγκριτη Naxos και δύο ακόμα το επόμενο έτος τονίζουν τη διεθνή μας παρουσία" ήταν ανακριβής και κατά τούτο εσφαλμένη καθότι αναφερόταν κατά κυριολεξία στην κυκλοφορία του πρώτου cd της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κατά τη διάρκεια της θητείας μου που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε από την έγκριτη Naxos. 

Εξυπακούεται ότι αναγνωρίζω την ύπαρξη της ηχογράφησης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επί θητείας Β. Φιδετζή  με τα έργα του Μανόλη Καλομοίρη: "Τρίπτυχο, 3η Συμφωνία (Παλαμική), 3 ελληνικοί χοροί, Η καταστροφή των Ψαρών".

Δηλώνω λοιπόν ότι δεν υπήρξε εκ μέρους μου καμία πρόθεση να αποκρύψω εσκεμμένα την ηχογράφηση αυτή.

Επιπλέον με τις φράσεις μου: "το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο –όσο ποτέ" και “η ανοδική πορεία της (Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) κατά τα δέκα τελευταία χρόνια” δεν είχα σκοπό να μειώσω το έργο και την προσωπικότητα του κ. Β. Φιδετζή ως μουσικού και Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του οποίου τη συνολική προσφορά ως Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αναγνωρίζω και εκτιμώ. 

 

Στέφανος Τσιαλής

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών