< Επιστροφή
Τρεις Μουσικοί, Πικάσσο, 1921

Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου 2022-2023

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ο βιολοντσελίστας Άγγελος Λιακάκης και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης διοργανώνουν το Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου με στόχο τη μύηση νέων σπουδαστών και επαγγελματιών μουσικών στις ιδιαίτερες προκλήσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου. Όπως πάντα, κύριο αντικείμενο του σεμιναρίου είναι τα σύνολα μουσικής δωματίου, στα οποία συνυπάρχουν τα έγχορδα με το πιάνο. Το Σεμινάριο εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έτσι, οι συναντήσεις των σπουδαστών με τους διδάσκοντες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ η καταληκτική συναυλία των μουσικών συνόλων που θα δημιουργηθούν και θα συμμετέχουν στο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) την άνοιξη του 2023. Υπό τη διοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα διερευνηθούν οι δυνατότητες, τα μουσικά σχήματα να έχουν και περαιτέρω ευκαιρίες παρουσίασης της δουλειάς τους, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Προγραμματίζονται επτά μαθήματα συνολικά, διάρκειας μιάμισης ώρας έκαστο, που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Δεκεμβρίου 2022 - Απριλίου 2023. Οι ακριβείς ημερομηνίες είναι οι εξής: 03/12, 17/12, 14/01, 28/01, 25/02, 11/03 και 08/04.
  • Το εργαστήριο απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές Ανωτέρας ωδείων, σε φοιτητές Μουσικών Τμημάτων αλλά και νέους αποφοίτους τους, καθώς και σε ήδη σχηματοποιημένα σύνολα μουσικής δωματίου.
  • Για την κατά το δυνατόν πιο λειτουργική και ομοιογενή διαμόρφωση των συνόλων ενδέχεται να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες σύντομη ακρόαση δέκα περίπου λεπτών σε ρεπερτόριο της επιλογής τους. Εφόσον κριθεί αναγκαία, η ακρόαση θα λάβει χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
  • Η διδασκαλία σε κάθε σύνολο θα γίνεται και από τους δύο διδάσκοντες ταυτόχρονα, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν όσο γίνεται περισσότερα ζητήματα τεχνικού, εκφραστικού και αισθητικού αλλά και πρακτικού ενδιαφέροντος για όλους τους εκτελεστές. Οι επιλογές του ρεπερτορίου γίνονται από τους διδάσκοντες λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τόσο τις επιθυμίες όσο και τις ιδιαίτερες ικανότητες των σπουδαστών.
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Τίτο Γουβέλη στο 2107257601 είτε να στείλουν e-mail στο tgouvelis@koa.gr.
  • Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως και τις 14/10/2022. Το κόστος συμμετοχής είναι 280 ευρώ ανά άτομο για όλο το σεμινάριο.