< Επιστροφή

Ανακοίνωση προγράμματος καλλιτεχνικής περιόδου 2019-2020

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Σε θερμό κλίμα, παρουσία δημοσιογράφων, μουσικών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την περίοδο 2019-2020 από τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Στέφανο Τσιαλή. 


Ένα χρόνο πριν το 2021 και τη μεγάλη επέτειο διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η φετινή καλλιτεχνική περίοδος (2019 – 2020) έχει τον υπέρτιτλο Ήρωες, που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με πέντε συνολικά συναυλίες. Οι Ήρωες νοηματοδοτούν, επίσης, τον Κύκλο Ανατροπές & Πρωτοπόροι, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τσιαλής, που αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην αύξηση κατά 16% των ακροατών στις απαιτητικές συμφωνικές συναυλίες, «οι ήρωες δε ζουν μονάχα στις σελίδες των βιβλίων, είναι όλοι όσοι κάνουν δύσκολες επιλογές, αλλά και οι μεγάλοι συνθέτες που δημιούργησαν νέα μουσικά δεδομένα.».


Αναφέρθηκε ακόμα η εντυπωσιακή αύξηση φίλων της Ορχήστρας, που έχουν διπλασιαστεί στα social media, αλλά και η επιβράβευση των πιστών ακροατών, μέσω εκπτώσεων σε πακέτα συναυλιών, μαζί με τη δυνατότητα άμεσης προαγοράς εισιτηρίων για όλη τη σεζόν.


Ακολουθεί ο λόγος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και το πρόγραμμα καλλιτεχνικής περιόδου 2019 - 2020.