< Επιστροφή
Λουκάς Καρυτινός

Χαιρετισμός Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Λουκά Καρυτινού

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητοί Φίλοι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,

Η νέα Καλλιτεχνική Περίοδος ξεκινάει με τις ίδιες δυσκολίες που έκλεισε η προηγούμενη. Η πανδημία που άλλαξε τα δεδομένα, έπληξε σφοδρά τις εκδηλώσεις και την επικοινωνία μας. Μας αναγκάζει να προσεγγίσουμε άλλους τρόπους προβολής, να παρουσιάζουμε σπουδαία έργα του ρεπερτορίου με μικρότερο σχήμα, να συνεργαζόμαστε εξ αποστάσεως.
Οι νέες προδιαγραφές απαιτούν απομάκρυνση. Ζητούν χρήση νέων τεχνολογιών που θα μας κρατήσουν ασφαλείς στο σπίτι μας, αλλά μακριά από τις δονήσεις της ζωντανής εκτέλεσης. Αναμφίβολα, θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες επιταγές. Θα κάνουμε χρήση όλων των εφαρμογών που εμπλουτίζουν, αναπαράγουν και διαδίδουν το έργο μας.
Είμαστε όμως εδώ για να ξαναβρούμε τον ρυθμό και την αρμονική μας σχέση. Για να ξανασυστηθούμε, να γνωριστούμε καλύτερα και ν’ απολαύσουμε τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Τηρώντας με ευλάβεια όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ας βρεθούμε στον χώρο που μας βοηθάει να ξεφύγουμε από τα καθημερινά βάρη, τις τελματωμένες σκέψεις, την ψυχική ανία. Ας δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσω της Μουσικής με το βαθύτερο είναι μας.
Με την ΚΟΑ, την ορχήστρα μας.
Καλή ακρόαση,

Λουκάς Καρυτινός