< Επιστροφή

Ο Χορός των Κυμάτων, νέο CD με έργα Σκαλκώτα

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του δεύτερου CD με ηχογραφήσεις έργων του σπουδαίου συνθέτη και εξέχοντος μέλους της Ορχήστρας μας, Νίκου Σκαλκώτα από την παγκοσμίως έγκριτη δισκογραφική εταιρεία Naxos. 

Μετά την κυκλοφορία του Νεοκλασικού Σκαλκώτα (αρ. καταλόγου: 8.574154) τον Φεβρουάριο του 2020, μπαίνουμε ξανά στο ιδιότυπο σύμπαν του συνθέτη, ερμηνεύοντας τρία ανεκτίμητα γραπτά του. Η αρχή γίνεται με την Πρώτη σειρά από  τους δημοφιλείς 36 Ελληνικούς Χορούς. Σύνθεση πρωτοποριακή για την εποχή της, που περιέχει την πεμπτουσία της ελληνικής μουσικής, τον ρυθμό, το ύφος και τη ζωντάνια της, συμπυκνωμένα σε συμφωνικά ποιήματα. Ακολουθούν αποσπάσματα από το μεγάλο λαϊκό μπαλέτο Η Θάλασσα, μια συνεργασία του Σκαλκώτα με τη φωτισμένη χορογράφο και μουσικοπαιδαγωγό Πολυξένη Ματέυ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τον πρόωρο θάνατό του το 1949. Το CD κλείνει με τη μυθική Σουίτα αρ. 1 για μεγάλη ορχήστρα. Σύνθεση πολύπλοκης υφής από την εποχή που ο Σκαλκώτας ήταν τελειόφοιτος στην τάξη του Arnold Schoenberg . Έξι χρόνια αργότερα, κατάφερε να την αναπλάσει εξολοκλήρου από μνήμης, αφού όλα τα χειρόγραφα είχαν μείνει στο Βερολίνο. Διευθύνει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός και πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, Στέφανος Τσιαλής. 

To CD εισάγεται κατ’ αποκλειστικότητα και διανέμεται από το δισκοπωλείο Opera Compact Disc (Ακαδημίας 57), το οποίο προσφέρει στους φίλους της μουσικής 20% έκπτωση και σε αυτό το CD, παρότι πρόκειται για νέα κυκλοφορία.

Είναι επίσης διαθέσιμο σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία της χώρας.