< Επιστροφή
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το 2018 από τον Νίκο Κρικέλη

#ΜένουμεΣπίτι

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Όλοι εμείς, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, #Μένουμεσπίτι παραμένοντας πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας. 

Αυτή την Παρασκευή 24.04.2020 στις 2 μ.μ, παρουσιάζουμε την Τέταρτη Συμφωνία του Άντον Μπρούκνερ, μία από τις πλέον δημοφιλείς δημιουργίες του, που αποτελεί έναν ύμνο στην ανόθευτη φυσική ομορφιά και τις χαρές της ζωής κοντά στη φύση. 

Στο πόντιουμ, ο παγκοσμίως κορυφαίος Λεωνίδας Καβάκος, με τον οποίο η Ορχήστρα μας έχει τη χαρά και την τιμή να συμπράττει στο οραματικό εκπαιδευτικό- κοινωνικό πρόγραμμα Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά. 

Ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναλαμβάνει τον διττό ρόλο σολίστα και αρχιμουσικού, σε συναυλίες της Κ.Ο.Α. που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Καλαμάτα και συνεχίζοντας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα, Ιωάννινα, Βέροια, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες, Κομοτηνή. Επιδίωξή του μέγιστου μουσικού η προσφορά. Η φιλοδοξία να φέρει την κλασική και συμφωνική μουσική κοντά σε όσες και όσους ζουν μακριά από τις μεγαλουπόλεις. Οι υψηλού επιπέδου μουσικές εμπειρίες στους λιγότερο ευνοημένους.

Παντού στον κόσμο, οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου αποτελούν σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Ακριβώς γιατί ο διεθνούς φήμης βιολονίστας και αρχιμουσικός επιτυγχάνει αυτή τη μοναδική, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό αλλά και τους μουσικούς. 

Ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει μαζί μας αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας  με την οποία τον συνδέουν παλιοί, βαθείς δεσμοί. Τα έσοδα των συναυλιών δίδονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η συναυλία, πραγματοποιήθηκε  στις 11 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Για το πρόγραμμα της συναυλίας πατήστε εδώ.

Το κανάλι μας στο You Tube: http://bit.ly/34uLJAA