Βαγγέλης Σταθουλόπουλος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977 όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα φλάουτου, πιάνου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Ένωση ‘Ι. Καποδίστριας’ και στο Ωδείο Κέρκυρας με δασκάλους τους Α. Στάνισελ, Γ. Περούλη και Ι. Βαρότση.

Το 1992 ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου με τον Θ.Γεωργίου, το 1997 πήρε δίπλωμα φλάουτου από το ωδείο ‘Φ .Νάκας’ με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο (τάξη Θ. Γεωργίου) και συνέχισε τα μαθήματα φλάουτου με τον Π .Δράκο και ακολούθως με τον R.Davis.Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους P.Edmund-Davies, L.Ruoho, S.Milan, S.Newbold, Ph.Pierlot και P-L.Graf.

Έχει διατελέσει Κορυφαίος Α΄ στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Από το 2000 ανήκει στο δυναμικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (KOA) και από το 2004 αποτελεί μόνιμο μέλος της κατέχοντας τη θέση του Κορυφαίου Β΄. Ως μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της ΚΟΑ έχει επιδείξει πλούσια εκπαιδευτική δράση στην Αττική και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την ‘Καμεράτα’ Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την ‘Camerata Stuttgart’. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κέρδισε το Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ξύλινων Πνευστών της εταιρείας ‘Τέχνη’.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών ‘Αίολος’ με εμφανίσεις στις περισσότερες αίθουσες συναυλιών της Αθήνας, παρουσιάσεις έργων ελλήνων συνθετών, πολλες από αυτές σε πρώτη εκτέλεση και με ηχογράφηση CD με έργα ελλήνων συνθετών για την εταιρία Naxos.

Είναι πτυχιούχος χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών.