Μαρίνα Κισλίτσινα

Γεννήθηκε στη Ρωσία. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα βιλοντσέλου στην τάξη του διάσημου κιαθηγητή Andrei Plorinskiy. Το 1968 και το 1970 ήρτε πρώτη σε διαγωνισμό για νέους μουσικούς. Το 1977 αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Ωδείο του Αικατερίνινμπουργκ με καθηγητή τον Gerts Tsomik και αμέσως προσελήφθη ως κοντσερτίνο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Ντνεπροπετρόβσκ, με την οποία πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις και ως σολίστ, με έργα Shostakovich, Saint-Saens, Brahms κ.α.
Συμμετείχε επίσης στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας. Από το 1993 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ παράλληλα συνέχισε τη σολιστική της καριέρα με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Είναι ιδρυτικό μέλος των κουαρτέτων Donacello και Trio Sentimento. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Μαθητές της έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς ενώ πολλοί εξ αυτών συμμετέχουν σε ορχήστρες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, όπως η Ιωάννα Σειρά, ο Νικόλαος Πρεβεζιάνος, η Λυδία Ζερβάνου, ο Γεώργιος Ταμιωλάκης, η Ιωάννα Καραγιάννη, ο Μανόλης Επιτροπάκης, η Αναστασία Δεληγιαννάκη, η Γιούλη Σούλη, ο Σπύρος Χειμαιός, η Μαίρη Σκοπελίτη, ο Αλέξανδρος Χαράλαμπος, η Βίκη Στείρη, ο Νικόλαος Παπαϊωάννου, η Aiste Gaidelyte, η Sousi Daniela, o Δημήτρης Παπαδόπουλος, η Αριάδνη Πόλκα, η Μυρτώ Δούμα και ο Παγώνης Απόστολος.