Λιουντμίλα Λιμόροβα

Γεννήθηκε στη Μόσχα. Από 6 ετών ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο βιολί στο μουσικό σχολείο Muradeli και στο μουσικό κολέγιο Ippolitov-Ivanov, από το οποίο αποφοίτησε με  άριστα από την τάξη του κουαρτέτου τον Σεμιόν Μπεζρόντνι και τον Βαλεντίν Μπερλίνσκι, σολίστ του κουαρτέτου Μποροντίν. Το κουαρτέτο του κολεγίου στο οποίο έπαιζε το πρώτο βιολί τιμήθηκε με βραβείο στον Πανρωσικό διαγωνισμό κουαρτέτων.

Αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία μουσικών σπουδών της Μόσχας Τσαϊκόφσκι με καθηγητή τον Νιμίτρι Τσιγκάνωφ (1ο βιολί του κουαρτέτου Μπετόβεν στον οποίο ο Σοστακόβιτς αφιέρωσε τα κουαρτέτα του) και την Ζόρια Σιχμουρζάγιεβα, τιμημένη με βραβεία σε 4 διεθνείς διαγωνισμούς βιολιού. Παράλληλα παρακολούθησε για 4 χρόνια μαθήματα διεύθυνσης συμφωνικής ορχήστρας στην τάξη του Ντμίτρι Κιταγιένκο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της έγινε μέλος της Ορχήστρας δωματίου της Μόσχας. 

Από το 1984 εργάστηκε ως κορυφαία Β’  και σολίστ στην Ορχήστρα “Musica Viva” του Αλεξάντρ Ρούντιν κάνοντας πολυάριθμες ηχογραφήσεις δίσκων καθώς και περιοδείες στη Σοβιετική Ένωση και πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Από το 1987 μέχρι το 1993 εργάστηκε στην Κρατική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης υπό την διεύθυνση του Γιεβγένι Σβετλάνοφ και ως σολίστ έκανε περιοδείες με τα μπαλέτα Μπολσόι.

Το 1993 εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα και εργάστηκε έως το 2005 στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως Α’ βιολί. Από το 2007 έως το 2013 εργάστηκε στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συνεργάστηκε ως κορυφαία Β’ με την ορχήστρα του Γ’ Προγράμματος  και την ορχήστρα της Πάτρας. Συμμετέχει σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής. Διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο «Αναγέννηση». Είναι ιδρύτρια της ορχήστρας “Hellenic Musica Viva”. Επί 20 χρόνια ήταν διευθύντρια της Συμφωνικής ορχήστρας «Αναγέννηση». Σήμερα είναι διευθύντρια της ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου ενώ εργάζεται ξανά, από το 2015, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.