Τρεις Μουσικοί, Πικάσσο, 1921

Συναυλία σπουδαστών Διαρκούς Σεμιναρίου Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - 7ος κύκλος

Διδασκαλία: Άγγελος Λιακάκης – Τίτος Γουβέλης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, από την καλλιτεχνική περίοδο 2021-2022, με ιδιαίτερη χαρά εντάσσει στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο το «Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου», πρωτοβουλία του βιολοντσελίστα Άγγελου Λιακάκη και του πιανίστα Τίτου Γουβέλη. Οι δύο καλλιτέχνες, μέλη της Ορχήστρας, είναι γνωστοί όχι μόνο για τη σολιστική καλλιτεχνική τους δράση, αλλά και για την πολυετή και σταθερή τους συνεργασία στον χώρο της μουσικής δωματίου. Θεωρώντας καθήκον τους να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στη νεότερη γενιά, διοργανώνουν τα τελευταία έξι χρόνια το «Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου», με στόχο τη μύηση νέων σπουδαστών και επαγγελματιών μουσικών στις ιδιαίτερες προκλήσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου. Κύριο αντικείμενο του σεμιναρίου είναι τα σύνολα μουσικής δωματίου, στα οποία συνυπάρχουν τα έγχορδα με το πιάνο. Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εμβάθυνση των σπουδαστών στο σχετικό ρεπερτόριο, το σεμινάριο εκτείνεται σε βάθος αρκετών μηνών, κατά τους οποίους οι διδάσκοντες παρακολουθούν την εξέλιξη της δουλειάς των σπουδαστών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση των νέων μουσικών στο Σεμινάριο έχει υπάρξει εντυπωσιακά θερμή και καταδεικνύει την αναγκαιότητα και την αξία του.

Στην καταληκτική συναυλία του εβδόμου κύκλου του Διαρκούς Σεμιναρίου Μουσικής Δωματίου, οι σπουδαστές του παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Φραντς Σούμπερτ, Ρόμπερτ Σούμαν, Γιοχάνες Μπραμς και Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Τρι., 25 Απρ. 2023 20:30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

έργα μουσικής δωματίου των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Φραντς Σούμπερτ, Ρόμπερτ Σούμαν, Γιοχάνες Μπραμς και Σεργκέι Ραχμάνινοφ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 5€ (φοιτητικό)