Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα, Στέφανος Τσιαλής και Έκτορας Ταρτανής

Βλαντίμιρ Ασκενάζυ: «Η Μουσική μ’ Ελευθερώνει»

Η συναυλία μεταδίδεται δωρεάν στη Σελίδα Facebook και το κανάλι YouTube της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά από κρούσμα covid, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο στάδιο δοκιμών πριν τη μαγνητοσκόπηση, ανακοινώνει με λύπη, την αναβολή της επετειακής συναυλίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αντ’ αυτής, ανήμερα της Εθνικής Επετείου στις 19:00 θα παρουσιαστούν έργα από την πρόσφατη συναυλιακή της  δραστηριότητα. Το πρόγραμμα ανοίγει με τη 10η Συμφωνία του Σοστακόβιτς υπό τον Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, συνεχίζει με το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα, με σολίστα τον Ιόνιαν Ηλία Καντέσα υπό τον Έκτορα Ταρτανή κι ολοκληρώνεται με τις Επτά Αθάνατες Αρετές, παραγγελία της Ορχήστρας στον Γιώργο Κουρουπό, υπό τον Στέφανο Τσιαλή.

Πεμ., 25 Μαρ. 2021 19:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ
(1906-1975)
Συμφωνία αρ.10 σε μι ελάσσονα, έργο 93
ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ
(1904–1949)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ
(γεν.1942)
Οι επτά αθάνατες αρετές (παραγγελία της Κ.Ο.Α., α’ παγκόσμια εκτέλεση)
ΣΟΛΙΣΤ
Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα, βιολί
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Βλαντίμιρ Ασκενάζυ
Έκτορας Ταρτανής
Στέφανος Τσιαλής

Ο Βλαντίμιρ Ασκενάζυ διευθύνει τη Συμφωνία αρ. 10 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Αρχειακή μαγνητοσκόπηση από τη συναυλία Ελπίδες και αναμνήσεις, στη μνήμη του Χαράλαμπου Φαραντάτου (16.03.2018).

 

Ο Έκτορας Ταρτανής διευθύνει το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα. Αρχειακή μαγνητοσκόπηση από τη συναυλία Ήρωες Ι (08.11.2019).

 

Ο Στέφανος Τσιαλής διευθύνει τις Επτά Αθάνατες Αρετές του Γιώργου Κουρουπού. Αρχειακή μαγνητοσκόπηση από την Επετειακή συναυλία για τα 75 χρόνια της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (04.05.2018).